Nemčija

Najboljše, kar ponuja Nemčija

Zvezna republika Nemčija je država brez predsodkov, razpeta med tradicijo in sodobnostjo. Je država z največ prebivalci v Evropski uniji; ima jih 82 milijonov. Ponuja bogato izbiro prostočasnih in rekreacijskih dejavnosti, je pa tudi dežela neštetih kulinaričnih užitkov. Pridružite se nam na potovanju po vrhunskih doživetjih v Nemčiji in nam dovolite, da vam vzbudimo zanimanje za to osupljivo državo. Srce Evrope odkrijte s podporo storitve NephroCare. Pojdimo!

Slavni Berlin – vredno si ga je ogledati

Prestolnica države je zmeraj vredna obiska, saj skriva nešteto zanimivosti. Sprehodite se po Kurfürstendammu, obiščite svetovno znane muzeje ali pa mesto raziščite z ladjico, ki pluje po reki Spree. Med največjimi berlinskimi zanimivostmi, ki jih ne smete izpustiti, so Brandenburška vrata in Aleksandrov trg (Alexanderplatz). Slednji leži na glavni prometnici med vzhodnim in zahodnim delom mesta ter je eno najbarvitejših mestnih okrožij in glavno prometno vozlišče. V času, ko je bilo mesto razdeljeno na Zahodni in Vzhodni Berlin, je bil to najpomembnejši mestni trg v Nemški demokratični republiki.

Namig poznavalcev: Legendarni Alexanderplatz je od berlinskega dializnega centra Berlin Weißensee oddaljen le 20 minut vožnje s tramvajem.

Si želite Berlin ogledati iz vseh smeri? Potem morate nujno obiskati kultni televizijski stolp, najvišjo nemško zgradbo. Imeli boste panoramski razgled, ki vam bo pokazal vse, kar si je v tem mestu vredno ogledati. Restavracija v notranjosti stolpa se dvakrat na uro zavrti za cel krog. Svojim gostom tako omogoči osupljiv pogled na staro in novo prestolnico ter na njene veličastne zanimivosti.

V Münchnu pozdravljajo z „Grüß Gott“

V Münchnu se življenje velikega mesta prepleta s čudovito naravno okolico in z bavarskim življenjskim slogom. Najbolj slavna znamenitost mesta je nedvomno katedrala naše Gospe (Frauenkirche), čeprav je le ena od mnogih zanimivosti, ki jih živahno poslovno središče ponuja. Vredni ogleda so tudi mogočna Nova mestna hiša (Neues Rathaus) na Marijinem trgu (Marienplatz) v središču mesta, živahna in barvita tržnica na prostem, imenovana Viktualienmarkt, razkošni dvorec Nymphenburg s svojimi vrtovi, stadion Allianz na severnem robu mesta in nešteto vrhunskih muzejev.  

Ko pride poletje, prebivalce in obiskovalce k oddihu in sprostitvi vabijo Olimpijski center, Angleški vrt ter mnogo naravnih jezer v okolici. Letni vrtovi pivnic, posejani po vsem Münchnu in v njegovi bližini, so s svojim sproščenim vzdušjem na prostem popolni za užitke s pridihom bavarske tradicije.

Oktoberfest – münchenska tradicija

Če potujete v München, ne zamudite bistvenega dela münchenske kulture: Oktoberfesta. Na prireditvenem prostoru Theresienwiese se bo 20. septembra 2014 začel 181. festival Oktoberfest. Na razposajenem in barvitem festivalu lahko vsak najde nekaj zase ne glede na starost. Otroci uživajo v različnih dogodivščinah, preste in pivo pa so verjetno najbolj priljubljene kulinarične posebnosti tega festivala. V zadnjem času je spet priljubljena tradicionalna noša: opazili boste veliko žensk, ki so si nadele dirndl, in moške, ki nosijo irharice.  V Münchnu ste vedno v dobri družbi. Iz dializnega centra skoraj takoj prispete v središče mesta z mestnim omrežjem primestnih vlakov S-Bahn. Z omrežjem S-Bahn je preprosta tudi vožnja do letališča. Obiščite München in doživite svetovljansko mesto, ki hkrati ponuja tudi vse udobje.

Hamburg – kjer se tradicija spogleduje s sodobnostjo

Če želite raziskovati tradicionalno pristanišče, obiskati navdihujoč muzej ali pa le uživati v pristni kulturi, vam je v Hamburgu na voljo vse to. Obvezno si morate ogledati hamburško ribjo tržnico. Na tradicionalni tržnici vsako nedeljo od petih do pol desetih zjutraj vse vrvi in tako je že odkar je leta 1703 začela delovati.  

Speicherstadt ali skladiščno mesto je ikona Hamburga in ena od najprivlačnejših točk mesta. Skladišča so postavljena na hrastovih tramovih in območje je prepredeno s kanali, po katerih med plimo plujejo ladje.

Čas za sprehod

Postaja Jungfernstieg je popoln kraj za sprehajanje in uživanje v vodni gladini notranjega jezera reke Alster. Navdušenci nad nakupovanjem se bodo počutili domače na nakupovalnih ulicah v bližini, kdor pa obožuje nočno življenje in novosti, naj se poda na ulico Reeperbahn. V okrožju St. Pauli je polno barov, pubov in transvestitskih predstav, vendar si morate to, kar soseska ponuja, ogledati na lastne oči. Dializni center NephroCare se nahaja v središču hamburške četrti Barmbek, blizu idiličnega mestnega parka. Do središča je preprosto priti in je od letališča, ki je z železniškim omrežjem S-Bahn neposredno povezano z glavno hamburško postajo, oddaljeno le nekaj minut vožnje.

Počitniška dializa v času vašega dopusta v Nemčiji - s storitvijo NephroCare se lahko uresničijo

Načrtujete obisk Nemčije? Izkoristite našo mrežo centrov. Ob strani vam stojimo vedno in povsod. Če želite rezervirati mesto za dializo za čas vaših počitnic, pokličite v center, stopite v stik z nami po elektronski pošti ali prosite za pomoč ekipo svojih zdravstvenih delavcev. Naše izjemno usposobljeno osebje vas bo med vašim bivanjem na tem območju z veseljem strokovno oskrbelo. Izstopite iz vsakdanjika in preživite dneve v odkrivanju vznemirljivega novega okolja. Uživajte na počitnicah ob podpori in oskrbi storitve NephroCare. Veselimo se srečanja z vami!

Povezane teme

Počitniška dializa v državi

Podrobne informacije o vseh ponujenih postopkih in delovnem času dializnih centrov NephroCare