Izkušnje pacientov

Naj vas navdihnejo zgodbe, ki jih je napisalo življenje.

Dandanes po svetu živi več sto tisoč ljudi s kronično ledvično boleznijo. In vsaka oseba ima edinstveno zgodbo. Nekaj naših pacientov s posebno navdihujočimi zgodbami smo prosili, da svoje zgodbe delijo z nami. Nekateri so na hemodializi, drugi prejemajo terapijo na domu, spet drugi pa imajo presajeno ledvico. Kaj imajo skupnega? Vsi so premagali izzive in presegli težave ter živijo polno in aktivno življenje.

Hobiji

Kronična ledvična bolezen in potreba po dializi prinašata številne izzive. Naši pacienti delijo svoje zgodbe o tem, kako so se naučili spopadati s temi spremembami in kako izboljšujejo ter ohranjajo kakovost svojega vsakdanjega življenja.

Potovanja

Če imate dializno zdravljenje trikrat tedensko, to ne pomeni nujno konca potovanj in počitnic v tujini. Še vedno lahko uživate v dejavnem življenju in obiskujete nove kraje ali pa se le sproščate na soncu. V tem poglavju smo zbrali nekaj zgodb naših pacientov o njihovih počitnicah. Z nami delijo svoja doživetja in opisujejo, kako so s podporo storitve NephroCare uživali na svojem dopustu.

Presaditev

Prejem nadomestne ledvice je vznemirljiv dogodek za osebe, ki se odločijo za presaditev. Za dejansko izvedbo presaditve se morajo poklopiti številni dejavniki in čakanje je lahko na trenutke zelo neprijetno. Nekateri bolniki kljub vsemu prejmejo novo ledvico in lahko živijo brez rednega dializnega zdravljenja. Tukaj je nekaj njihovih izjemnih zgodb.

Povezane teme

NephroCare zame je revija za bolnike.

Kot dializni pacient morate pri skrbi zase odigrati pomembno vlogo. V tem poglavju boste našli nekaj pomoči in nasvetov.