Pacienti s trebušno dializo

Zemljevid sveta
Potovanje za paciente s trebušno dializo

Če vas zdravijo s trebušno dializo, to ne pomeni, da se morate odpovedati potovanjem. Mi poskrbimo, da niste v skrbeh glede svojega dializnega zdravljenja med vašimi počitnicami. Naša zanesljiva ekipa vam pomaga, da zdravljenje s trebušno dializo nadaljujete, pri tem pa odkrivate nove destinacije po vsem svetu. Če ste vnaprej pripravljeni, vam je dostopnih mnogo krajev.

Najpomembnejše je, da se pred načrtovanjem potovanja najprej posvetujete s svojo medicinsko sestro za trebušno dializo. Pomagala vam bo organizirati vaše zdravljenje v času potovanja ter vam svetovala o možnostih in destinacijah, preverila pa bo tudi, ali podjetje lahko dostavi potrebne tekočine v državo, ki bi jo radi obiskali.

Načrtovanje vnaprej je ključnega pomena, ne glede na to, kam želite potovati. Kot dializni pacient boste morda morali načrtovati nekoliko bolj kot drugi popotniki. Pri tem pa gre z našo pomočjo le za nekaj korakov in na potovanju boste uživali, ne da bi vas skrbelo glede vašega dializnega zdravljenja.

Da bodo pripomočki in tekočine za dializo pravočasno prispeli na vaš počitniški cilj, se morate s podjetjem NephroCare o tem dogovoriti precej vnaprej.

Nekatere države imajo omejitve glede vnosa tekočin za trebušno dializo v državo ter zahtevajo posebna dovoljenja in dokumentacijo. Vse to bo priskrbela ekipa NephroCare.

Če boste s seboj vzeli napravo za samodejno kontinuirano ciklično trebušno dializo (cikler APD), ne pozabite vzeti še podaljška in zelo dolge drenažne cevke. Lahko se zgodi, da bo najbližja električna vtičnica precej daleč od postelje.

Pojdimo!

  • Ko ste izbrali destinacijo potovanja, se pogovorite z ekipo počitniške dialize, da uskladi vaše dializno zdravljenje med potovanjem.
  • Stopite v kontakt z nami dovolj zgodaj, da vam lahko pravi čas pomagamo pri usklajevanju.
  • S podjetjem uredite dostavo tekočin, cevk in pripomočkov, svetovali pa vam bodo tudi glede kakršne koli posebne dokumentacije, ki bi jo lahko potrebovali.
  • Poskrbite, da boste imeli dovolj zalog in zdravil, pa tudi za to, da boste imeli na voljo dovolj časa, če pride do zamud pri potovanju.
  • Poiščite ime, naslov in telefonsko številko nefrološke ambulante Fresenius Medical Care, ki se nahaja najbliže vaši destinaciji. Te informacije vam bo pomagala pridobiti ekipa NephroCare.
  • Sprostite se – v dobrih rokah ste.

Zgodbe pacientov