COVID-19

Zunanjost zgradbe za nefrologijo/kliniko za dializo
Pomembne novosti o virusu COVID-19

Za Fresenius Medical Care sta zdravje in varnost naših pacientov, sodelavcev in partnerjev glavni prioriteti. To jemljemo zelo resno in podrobno spremljamo situacijo za zagotavljanje primernosti in ustreznosti naših praks z vidika razvoja dogodkov. Medtem ko skrbimo za najbolj ranljive skupine pacientov, podrobno spremljamo situacijo, prav tako pa smo okrepili prakse nadzora nad infekcijo, ki smo jih že uporabljali, da bi jih zaščitili. V državah, v katerih delujemo, smo v tesnem stiku z lokalnimi oblastmi in upoštevamo njihova navodila. Prav tako smo oblikovali delovne skupine, ki pregledujejo naše odzive skupaj z razvojem situacije.

V dializnih centrih smo vpeljali previdnostne ukrepe glede virusa COVID-19 ter se o njih neprekinjeno pogovarjamo z ekipami in oblastmi v državah, kjer delujemo. Ker so dializni bolniki odvisni od naših storitev, smo sprejeli tudi daljnosežne previdnostne ukrepe in vzpostavili načrte dela v posebnih razmerah, ki zagotavljajo, da so lahko naši pacienti pomirjeni, da bodo prejeli potrebno dializno zdravljenje tudi v primeru obsežne epidemije.

Prav tako smo sprejeli previdnostne ukrepe za svoje zaposlene. Naše klinično osebje je usposobljeno za prakse nadzora infekcij. Poleg tega smo razvili načrte dela v posebnih razmerah za druge obrate v primeru, da se situacija poslabša. Izdali smo tudi omejitve za potovanja, v naši organizaciji se ne odvijajo sestanki ali konference velikih skupin, v preteklosti načrtovani dogodki pa so bili preloženi oziroma preoblikovani v virtualna srečanja.

Ker so dializni pacienti na splošno bolj izpostavljeni resnim posledicam bolezni dihal, jim priporočamo, da se med epidemijo virusa COVID-19 odpovejo potovanjem po državi in potovanjem v druge države kot previdnostni ukrep. Da bi zaščitili paciente in osebje, smo se odločili, da začasno prekinemo naše počitniške dializne programe. Za paciente to pomeni, da trenutno ne sprejemamo novih pacientov, ki so bili na počitnicah (doma ali v tujini), za zdravljenje na naši kliniki.

Kliknite tukaj in poiščite dializni center Fresenius Medical Care v svoji bližini. Za dodatno pomoč se obrnite neposredno na svoj dializni center.