Politika zasebnosti

Vaša zasebnost je nam, družbi Fresenius Medical Care Slovenija d.o.o., Gaji 28, 3000 Celje in družbi NEFRODIAL, d.o.o., Gaji 28, 3000 Celje, pomembna. Zaščita vaše zasebnosti pri obdelavi vaših osebnih podatkov je pomembno področje, ki mu pri izvajanju naših poslovnih procesov posvečamo posebno pozornost.

Ta politika zasebnosti opisuje podatke, ki jih zbiramo o vas na spletni strani ali prek aplikacije (»Stran«), preko katere dostopate do te politike zasebnosti, povezane z uporabo in razkrivanjem teh podatkov, njihovo zaščito in izbirami, ki jih morda morate opraviti v zvezi s podatki. Priporočamo vam, da preberete našo politiko zasebnosti in kliknete na razpoložljive povezave, če želite dodatne informacije o določeni temi.   

ZBIRANJE PODATKOV

»Osebni podatki« so podatki, ki vas identificirajo kot posameznika ali so povezani z določljivim posameznikom.  Osebne podatke zbiramo na različne načine, vključno z registracijami, aplikacijami, anketami, kontaktnimi obrazci, v povezavi z vašimi povpraševanji, in samodejno, ko brskate po naši strani.    

Ko uporabljate našo stran, vas lahko prosimo za osnovne osebne podatke. Osebni podatki, ki jih lahko zahtevamo, vključujejo ime, želeni jezik, kontaktne podatke (npr. poštni naslov, telefonske številke, e-poštni naslov), zanimanja, informacije o specializaciji in članstvu v organizacijah za zdravstvene delavce. 

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, lahko združujemo z drugimi informacijami, ki jih zbiramo o vas, bodisi prek spleta bodisi drugače. Združujemo jih lahko tudi z informacijami o vas, ki jih prejmemo iz drugih virov, kot so javno dostopne podatkovne baze, platforme družbenih medijev in od ostalih tretjih oseb.

Obvestili vas bomo o tem, kateri osebni podatki so obvezni in kateri so izbirni. Posredovanje osebnih podatkov lahko zavrnete. Vendar če se odločite, da osebnih podatkov, ki jih potrebujemo za izvajanje želenih storitev, ne boste posredovali, vam morda ne bomo mogli nuditi teh storitev.  

Če nam posredujete kakršne koli osebne podatke, povezane z drugimi posamezniki, potrjujete, da imate dovoljenje za to in da nam dovoljujete uporabo podatkov v skladu s to politiko zasebnosti.

OBČUTLJIVI OSEBNI PODATKI

Prosimo, da nam na strani oz. prek nje ali na kakršen koli drug način ne pošiljate oz. razkrivate nobenih občutljivih osebnih podatkov, določenih z veljavno zakonodajo (npr. številke zdravstvenega zavarovanja, številke kreditne kartice, številke potnega lista, podatkov, povezanih z rasno ali etnično pripadnostjo, političnimi mnenji, verskimi ali filozofskimi prepričanji, zdravjem, spolnim življenjem ali spolno usmerjenostjo, kriminalnim ozadjem ali članstvom v sindikatu, biometričnih ali genetskih podatkov za namen edinstvene identifikacije posameznika), razen če to izrecno zahtevamo ali za to zaprosimo.

UPORABA S STRANI MLADOLETNIH OSEB

Stran ni namenjena posameznikom, mlajšim od 16 let, zato prosimo, da ti posamezniki ne posredujejo osebnih podatkov prek te strani. Če je vaš otrok posredoval osebne podatke in želite zahtevati izbris takih osebnih podatkov, stopite z nami v stik na način, razložen v razdelku Stik z nami.

PASIVNO ZBIRANJE IN RABA PODATKOV

Pasivno zbiranje podatkov (tj. zbiranje podatkov, ne da bi jih obiskovalec aktivno posredoval) se običajno izvaja, ko se obiskovalec premika po Strani.

Piškotki so standardni del spletnih strani in nam omogočajo, da shranimo majhne količine podatkov o vašem obisku naše strani na vaš računalnik. S pomočjo piškotkov izvemo, kateri deli strani so uporabni in katere dele je treba izboljšati.

Piškotek je informacija, ki jo spletna stran pošlje vašemu spletnemu brskalniku in pomaga strani, da si zapomni informacije o vas in vaše preference.

Sejni piškotki so začasne informacije, ki se uporabljajo za izboljšanje navigacije, preprečevanje posredovanja podatkov obiskovalcev, kjer to ni primerno (stran si »zapomni« prejšnje vnose podatkov o starosti ali državi izvora, ki so izven določenih parametrov, in blokira nadaljnje spremembe), in zbiranje združenih statističnih informacij o strani. Ko zaprete spletni brskalnik ali drugače izklopite računalnik, se ti piškotki izbrišejo.

Trajni piškotki so trajnejše informacije, ki se shranijo na trdi disk vašega računalnika in tam ostanejo, razen če izbrišete piškotek. Trajni piškotki na vaš računalnik shranijo informacije za številne namene, kot so, npr. pridobivanje določenih informacij, ki ste jih predhodno posredovali (npr. gesel), za določitev, kateri deli spletne strani se obiskovalcem zdijo bolj uporabni, in za nenehno prilagajanje spletne strani na podlagi vaših preferenc. Trajni piškotki, ki jih ta stran shrani na vaš računalnik, lahko vključujejo osebno določljive podatke, vendar samo, če ste se registrirali ali drugače privolili v shranjevanje osebno določljivih podatkov, ki ste jih vpisali na strani. Drugače strežnik naše strani ve samo, da se je neidentificirani obiskovalec z vašim piškotkom vrnil na stran.

V vašem brskalniku lahko blokirate uporabo piškotkov. Če ne želite sprejeti piškotkov, lahko vaš brskalnik nastavite tako, da samodejno zavrne shranjevanje piškotkov ali da vas vedno obvesti, ko želi stran shraniti piškotek. V brskalniku lahko tudi izbrišete predhodno shranjene piškotke. Več informacij najdete na brskalnikovih straneh o pomoči. Za več informacij o brskalnikih, ki se običajno uporabljajo, glejte http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html. Če se kljub vsemu odločite, da ne boste sprejeli piškotkov, lahko to povzroči omejitev funkcij, ki so vam na voljo na naših spletnih straneh.

Mi in naši izvajalci storitev lahko tudi samodejno zbiramo in uporabljamo informacije na naslednje načine:

Prek vašega brskalnika: Večina brskalnikov zbira določene informacije, npr. vaš naslov MAC (Media Access Control), vrsto računalnika (Windows ali Mac), ločljivost zaslona, ime in različico operacijskega sistema ter vrsto in različico spletnega brskalnika. Če do strani dostopate prek mobilne naprave, lahko zbiramo podobne informacije, npr. vrsto in identifikator vaše naprave. Te informacije uporabljamo za to, da zagotovimo, da stran ustrezno deluje.

IP naslov: Vaš IP naslov se skupaj s časom obiska in obiskanimi stranmi samodejno identificira in zabeleži v naše dnevniške datoteke strežnika vedno, ko obiščete našo stran. Uporabljamo delno prikrite IP naslove za namene kot so, npr. izračun stopnje uporabe strani, diagnosticiranje težav strežnika in upravljanje strani. Iz delno prikritega IP naslova (dvobajtna anonimizacija) lahko določimo tudi vašo približno lokacijo.

Informacije o napravi: Informacije lahko zbiramo s strani naprave (vrsta naprave, operacijski sistem, ločljivost zaslona, jezik, država, v kateri se nahajate, in vrsta spletnega brskalnika), ki ste jo uporabili med vašim obiskom.

UPORABA PIŠKOTKOV, UPORABLJENI NA TEJ STRANI

Za upravljanje piškotkov, ki se uporabljajo na tej spletni strani, odprite pogovorno okno Nastavitve piškotkov v centru za nastavitve zasebnosti OneTrust.

SEZNAM PIŠKOTKOV, UPORABLJENIH NA TEJ SPLETNI STRANI

Če želite videti seznam piškotkov, ki se uporabljajo na tej spletni strani, odprite stran Izjava o piškotkih.

KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo in razkrivamo tako, kot vam opišemo pri zbiranju podatkov, in sicer za to, da:

zagotavljamo delovanje strani in izpolnjujemo vaše zahteve v primeru pogodbenega razmerja ali zakonitega interesa, kar vključuje:

 • zagotavljanje službe za pomoč strankam,
 • odgovarjanje na vaše poizvedbe in izpolnjevanje vaših zahtev ter izvajanje transakcij,
 • pošiljanje administrativnih informacij, npr. sprememb naših pogojev in politik, in tržne komunikacije, za katero menimo, da vas morda zanima, 
 • zagotavljanje funkcije za deljenje na družbenih omrežjih;

zagotavljamo personalizirane storitve, ko imamo vašo privolitev ali zakoniti interes za to, da vam posredujemo informacije, ki vas zanimajo, kar vključuje:

 • boljše razumevanje vas in personalizacijo naših interakcij z vami,
 • analiziranje oz. predvidevanje preferenc naših uporabnikov, da lahko identificiramo skupna poročila o trendih uporabe naših strani,
 • analiziranje oz. predvidevanje vaših preferenc, da bi izboljšali našo interakcijo z vami, tj. da vam posredujemo vsebino, izdelke in ponudbe (prek naše strani, e-sporočil ali digitalnih orodij), za katere menimo, da ustrezajo vašim poklicnim zanimanjem;

sodelujemo z vami kot zdravstvenim delavcem v primeru pogodbenega razmerja ali zakonitega interesa, kar vključuje:

 • preverjanje vaše upravičenosti za dostop do določenih izdelkov, storitev in podatkov, ki jih lahko zagotovimo samo določenim zdravstvenim delavcem z licenco,
 • sodelovanje z vami na podlagi vašega strokovnega znanja in mnenja z digitalnimi ali drugimi sredstvi, 
 • vaše vključevanje v programe/odbore zdravstvenih delavcev,
 • vaše vključevanje v ankete, povezane z našimi izdelki ali storitvami oz. izdelki ali storitvami povezanih družb ali poslovnih partnerjev družbe Fresenius Medical Care,
 • sodelovanje z vami pri zdravstvenih dogodkih, publikacijah ali svetovalnih srečanjih,
 • ugotavljanje vašega mnenja o izdelkih in storitvah, ki jih oglašujemo mi oz. povezana družba ali poslovni partner družbe Fresenius Medical Care, z namenom razvoja in izboljšanja,

vam omogočamo sodelovanje pri posebnih programih, dejavnostih, dogodkih ali promocijah kot del našega pogodbenega razmerja z vami oz. če imamo zakoniti interes; 

poslujemo tako, da izpolnjujemo naše pravne obveznosti in naše zakonite interese v zvezi z ohranjanjem našega poslovanja, kar vključuje:

 • izvajanje analiz in revizij podatkov,
 • identificiranje trendov uporabe naših Strani in analizo učinkovitosti naših komunikacij,
 • zaznavanje, preprečevanje in raziskovanje goljufij, vključno z nadzorom (kibernetske) varnosti,
 • razvijanje, razširitev, izboljšave ali spremembe naših izdelkov in storitev, 
 • potrjevanje vaše zmožnosti dostopanja do določenih izdelkov ali storitev oz. njihove uporabe,
 • boljše razumevanje, kako naši izdelki in storitve vplivajo na vas in tiste, za katere skrbite, 
 • da sledimo in se odzivamo na pomisleke, vključno s sodelovanjem pri regulativnem spremljanju in obveznem poročanju o stranskih učinkih, pritožbah glede izdelkov in varnosti pacientov,
 • da upravljamo in širimo naše poslovne dejavnosti.

KAKO RAZKRIVAMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Podatke, ki jih zbiramo prek strani, razkrivamo tudi:

 • drugim povezanim družbam družbe Fresenius Medical Care za namene, opisane v tej politiki zasebnosti. Seznam vseh povezanih družb družbe Fresenius Medical Care je na voljo na strani https://www.freseniusmedicalcare.com/en/media/publications/annual-reports/;
 • našim zunanjim partnerjem, s katerimi sodelujemo pri določenih izdelkih ali storitvah;
 • našim zunanjim izvajalcem storitev, da lahko nudimo storitve, kot so gostovanje in moderiranje spletne strani/aplikacije, analiza podatkov, obdelava plačil, izpolnjevanje naročil, zagotavljanje infrastrukture, IT storitve, služba za pomoč strankam, storitve za dostavo e-sporočil in direktne pošte, revizije in druge storitve; in
 • tretji osebi v primeru reorganizacije, združitve, prodaje, oblikovanja skupnega podjetja, odstopa, prenosa ali drugega načina prodaje celotnega podjetja ali njegovega dela, sredstev ali delnic (tudi v povezavi s kakršnim koli stečajnim ali podobnim postopkom), kot to dovoljuje veljavna zakonodaja.

Poleg tega lahko uporabljamo in razkrivamo vaše podatke, kot menimo, da je to potrebno oz. primerno, za to, da:

 • zaščitimo naše pravice, zasebnost, varnost ali lastnino in/ali pravice, zasebnost, varnost ali lastnino naših povezanih družb, vas in drugih;
 • izpolnjujemo določbe veljavne zakonodaje in naše zakonske obveznosti spremljanja in poročanja (kar lahko vključuje zakone izven vaše države bivanja), da se odzivamo na zahteve javnih in vladnih organov (kar lahko vključuje organe izven vaše države bivanja), sodelujemo pri kazenskem pregonu ali iz drugih pravnih razlogov;
 • izvajamo naše pogoje poslovanja.

Vaše podatke lahko tudi drugače uporabljamo in razkrivamo, potem ko pridobimo vašo privolitev.

Poleg tega lahko za kakršne koli namene uporabljamo in razkrivamo informacije, ki niso v osebno določljivi obliki, kjer to dopušča veljavna zakonodaja. Če podatke, ki niso v osebno določljivi obliki, združimo z določljivimi podatki (npr. združimo vaše ime z geografsko lokacijo), bomo združene podatke obravnavali kot osebne podatke, dokler bodo združeni.

IZBIRE IN DOSTOP

Vaše izbire glede naše uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov za tržne namene

Če ne želite več prejemati naše tržne komunikacije, stopite z nami v stik preko e-poštnega naslova: info@nefrodial.si.Pri tem navedite vaše ime in naslove, na katere ne želite več prejemati naših sporočil. Vašo/-e prošnjo/-e bomo upoštevali takoj, ko bo to razumno izvedljivo. Če se odjavite od prejemanja naše tržne komunikacije, vam bomo morda še vedno pošiljali pomembna transakcijska in administrativna sporočila, od katerih se ne morete odjaviti.

Vaše izbire glede naše uporabe vaših osebnih podatkov za pošiljanje opomnikov

Če ne želite več prejemati naših zdravstvenih opomnikov, se lahko odjavite tako, da z nami stopite v stik  preko e-poštnega naslova: info@nefrodial.si.  Pri tem navedite vaše ime in e-poštni naslov ali telefonsko številko, na katero prejemate opomnike.

Vaše izbire glede našega deljenja vaših osebnih podatkov s povezanimi družbami ali zunanjimi partnerji

Če želite, da vaših osebnih podatkov ne delimo več z našimi povezanimi družbami in/ali zunanjimi partnerji za njihove namene trženja, se lahko odjavite tako, da stopite z nami v stik preko e-poštnega naslova: info@nefrodial.si. Pri tem navedite, da ne želite, da še naprej delimo vaše osebne podatke z našimi povezanimi družbami in/ali zunanjimi partnerji za njihove namene trženja, in navedite vaše ime in e-poštni naslov.

Kako lahko dostopate do vaših osebnih podatkov, jih spreminjate ali brišete

Če bi radi dostopali do vaših osebnih podatkov, jih popravili, posodobili, omejili njihovo obdelavo ali jih izbrisali ali če bi radi zaprosili za elektronsko kopijo vaših osebnih podatkov za to, da bi jih posredovali drugemu podjetju (v kolikor vam te pravice zagotavlja ustrezen predpis), stopite z nami v stik prek e-poštnega naslova: info@nefrodial.si. Na vaš zahtevek bomo odgovorili takoj, ko bo to razumno izvedljivo, in najkasneje v enem mesecu od dneva prejema zahtevka. Če bo zaradi okoliščin prišlo do zamude pri odgovoru, vas bomo o tem in o datumu našega odgovora nemudoma obvestili.

ČEZMEJNI PRENOS PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko shranimo in obdelujemo v kateri koli državi, v kateri imamo zmogljivosti oz. izvajalce storitev; s tem, ko uporabljate našo stran ali nam posredujete soglasje (če to zahtevajo ustrezni predpisi), lahko vaše osebne podatke prenesemo v države izven države vašega bivališča, vključno z državami izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP), ki imajo lahko drugačna pravila o varstvu podatkov kot vaša država.

Za nekatere države članice EGP Evropska komisija priznava, da zagotavljajo ustrezno raven zaščite podatkov v skladu s standardi EGP (celoten seznam teh držav je na voljo tu). Za prenose iz EGP v države, ki jih Evropska komisija ne šteje kot države, ki zagotavljajo ustrezno raven zaščite podatkov, zagotavljamo, da izvajamo ustrezne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov, vključno s tem, da prejemnika vaših osebnih podatkov zavezujejo standardne pogodbene klavzule EU, certifikat zasebnostnega ščita med EU in ZDA ali kodeks ravnanja oz. mehanizmi potrjevanja EU. Kopijo teh ukrepov lahko dobite, če stopite v stik z nami v skladu s spodnjim razdelkom »Stik z nami«.

VARNOST       

Izvajali bomo ustrezne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki so skladni z veljavnimi zakoni in predpisi o zasebnosti in varnosti podatkov, vključno s tem, da od izvajalcev storitev zahtevamo, da izvajajo ustrezne ukrepe za zaščito zaupnosti in varnosti osebnih podatkov.

OBDOBJE HRANJENJA

Vaše osebne podatke bomo hranili, dokler bo to potrebno oz. dovoljeno glede na namen/-e, za katere/-ga smo jih pridobili, in v skladu z veljavnimi zakonskimi določili. Merila za določitev obdobij hranjenja vključujejo: (i) kako dolgo traja naše trenutno razmerje z vami in kako dolgo vam zagotavljamo stran; (ii) ali obstaja zakonska obveznost, ki jo moramo spoštovati; in (iii) ali je hranjenje priporočljivo glede na naš pravni položaj (npr. glede na veljavne zastaralne roke, sodne postopke ali preiskave).

STRANI IN STORITVE TRETJIH OSEB

To obvestilo o zasebnosti se ne nanaša na, in tudi nismo odgovorni za, zbiranje podatkov, njihovo uporabo, prakse razkrivanja ali zaščite oz. druge prakse katere koli tretje osebe, vključno s kakršno koli tretjo osebo, ki izvaja storitev, do katere obstaja povezava na strani, in uporabo piškotkov, ki se lahko posledično shranjujejo na trdi disk vašega računalnika. Vključitev povezave znotraj strani ne pomeni, da podpiramo povezano storitev; do zunanjih povezav dostopate na lastno odgovornost in mi ne prevzemamo odgovornosti za kakršno koli škodo ali posledice, ki nastanejo ob obisku kakršnih koli omenjenih zunanjih povezav. Spodbujamo vas, da preberete politiko zasebnosti vsake spletne strani, ki jo obiščete.

PRENOSI IN MEDIJSKE DATOTEKE

Vse prenosljive dokumente, datoteke ali medije, ki so na voljo na strani, prenašate na lastno odgovornost. Čeprav smo izvedli vse varnostne ukrepe, da bi zagotovili, da so na voljo samo pristne datoteke za prenos, vam priporočamo, da preverite njihovo pristnost z uporabo protivirusne programske opreme tretjih oseb ali podobnih aplikacij.
Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za prenose tretjih oseb in prenose, ki jih zagotavljajo spletne strani tretjih oseb, in vam priporočamo, da preverite njihovo pristnost z uporabo protivirusne programske opreme tretjih oseb ali podobnih aplikacij.

STIK Z NAMI

Če imate kakršna koli vprašanja, pripombe, prošnje ali pomisleke, povezane s to politiko zasebnosti ali praksami glede podatkov na tej strani, ali če se želite odjaviti od prejemanja sporočil, stopite v stik z nami:

FRESENIUS MEDICAL CARE SLOVENIJA, d.o.o.
Za: Nabavni oddelek

Gaji 28, 3000 Celje

+386 3 757 11 40
e-mail:info@nefrodial.si

Lahko stopite tudi v stik z našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov za vašo državo ali regijo, če obstaja, prek naslova dataprotection.westbalkan@fmc-ag.com.

VLOŽITEV PRITOŽBE PRI NADZORNEM ORGANU

Pritožbo lahko vložite pri nadzornem organu, pristojnem za vašo državo ali regijo. Kliknite tu za kontaktne podatke takih organov.

POSODOBITVE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

To politiko zasebnosti lahko spreminjamo. Vse spremembe te politike zasebnosti začnejo veljati, ko spremenjeno politiko zasebnosti objavimo na strani. Priporočamo vam, da redno pregledujete politiko zasebnosti, ko obiščete našo stran. Ta politika zasebnosti je bila zadnjič posodobljena dne 18.03.2019.