Spletna stran NephroCare uporablja piškotke, da izboljša uporabnikovo izkušnjo in zagotavlja najboljšo možno storitev. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti najdete v našem Pravilniku o zasebnosti.

Ledvice in ledvična bolezen

Če imate ledvično bolezen, delovanje ledvic počasi usiha in te ne morejo več opravljati funkcij, pomembnih za vaše zdravje. Poteka ledvične bolezni ni mogoče obrniti, če pa je izguba ledvične funkcije zaznana dovolj zgodaj, je mogoče s preventivnimi ukrepi upočasniti napredovanje te bolezni – v nekaterih primerih je celo mogoče preprečiti nadomestno zdravljenje ledvic. Življenje z ledvično boleznijo je mogoče imeti pod nadzorom in pri tem vam bomo pomagali, vendar ne pozabite, da imate kot pacient pomembno vlogo sami. Zelo pomembno je, da dejavno sodelujete – precej bolj, kot se običajno pričakuje od pacientov brez ledvične bolezni.

V tem poglavju boste našli informacije o ledvicah, stopnjah ledvične bolezni, možnostih zdravljenja in možni soobolevnosti.

Povezane teme

Osnovno o ledvicah

Delo vaših ledvic je težje, kot si predstavljate. Ledvice odstranjujejo odvečno vodo in odpadne snovi iz telesa 24 ur na dan.