Turčija

Znamenitosti Turčije

Kjer vzhod sreča zahod in se gore srečajo z morjem: Turčija je neverjetno raznolika dežela z bogato zgodovino in presenetljivimi znamenitostmi, zvoki, okusi ter ljudmi. Nadaljujte z branjem, da spoznate nekaj vrhunskih znamenitosti in najbolj varovane skrivnosti dežele ter tudi centre Fresenius Medical Care, ki omogočajo počitniško dializo.

V Turčiji se najde za vsakega nekaj: svetovljanski pridih Istanbula, sproščujoče bivanje na obali v turističnem središču Antalija, zgodovinski in kulturni ogled ter vožnja z balonom preko Kapadokije.

In zahvaljujoč odličnim NephroCare dializnim centrom družbe Fresenius Medical Care, ki so razpršeni po vsej sredozemski osupljivi deželi - tudi v priljubljenih turističnih predelih - lahko brezskrbno uživate sproščujoče počitnice, ker raven in kakovost oskrbe temeljita na enakih standardih kot doma.

Čarobni Istanbul

Mesto Istanbul je nastanjeno na dih jemajoči strateški točki na Bosporju - morski ožini, ki uradno deli evropski del Turčije od azijskega dela, in je v celoti obdano z vodo. Mesto je bilo prestolnica treh imperijev, ki so vsak posebej pustili sledi v obliki osupljivih palač, gradov, mošej, cerkva in spomenikov. Dediščina razgibane preteklosti je v sodobnem mestu vidna na vsakem koraku.

Znane mestne znamenitosti

Hagija Sofija je v večstoletni zgodovini služila kot cerkev ter tudi kot mošeja in velja za eno izmed najlepših arhitekturnih konstrukcij v mestu. Nasproti se nahaja znana Modra mošeja s svojo privlačno strešno linijo. Struktura je bila prvotno zgrajena z namenom, da prekosi Hagijo Sofijo.

Mnogi obiskovalci mesta Istanbul se v popoldanskem času prepustijo razvajanju v enem izmed znanih otomanskih zdravilišč. Seveda obisk ni popoln brez tavanja po mestu med barvitimi ulicami in bazarji ob razburljivem spoznavanju znamenitosti, vonjav ter okusov. Če ste lačni, morate poskusiti ocvrte sardele (hamsi), kruh v obliki obroča in posut s sezamom (simit), kot tudi najljubše meze, prigrizki podobne tapasu.

Očarljiva Antalija z okolico

Mesto Antalija je prestolnica province z istim imenom, ki predstavlja dom številnim letoviščem vzdolž turške riviere in ponuja očarljivo mešanico zgodovinskega čara, osupljivih gor in odličnih plaž. Obiskovalci mesta Antalije, ki želijo več kot samo sprostitev, se bodo sprehodili skozi staro zgodovinsko mestno jedro Kaleiçi. Ena od priljubljenih atrakcij in mejnikov je star kamnit stolp z uro iz časa osmanskega cesarstva. Slavolok Hadrijanova vrata (po rimskem cesarju) ali po turško "troje vrat" predstavlja še eno lepo znamenitost z veličastnim detajlom in osupljivo zgodovino.

Odklop na morju

Tako kot dežela Turčija apelira na široko paleto okusov, tako pokrajina Antalija ponuja plažo za vsakogar.

Turistično središče imenovano Lara plaža

Tistim, ki iščejo živahna letovišča skupaj z udobjem, restavracijami, obalnimi klubi in 24-urno zabavo 7 dni v tednu, bo všeč slavna plaža Lara. Hoteli ponujajo zabavo mladim in starim: mnogi so replike svetovnih znamenitosti kot so Kremlje in Benetke. Peščena plaža je popoln kraj za sprehode, najrazličnejše športne aktivnosti in opazovanje ljudi.

V središču: Antalija

Antalija je atraktivno središče na turški rivieri skozi vse leto za mnoge Evropejce, ki obiščejo to pokrajino. Poglejte, kaj lahko pričakujete v dializnem centru:

  • dializni center se nahaja v eni izmed elegantnih stanovanjskih sotesk v mestu Antalija
  • ima tri dializne sobe v dveh nadstropjih z lepim pogledom na bazen
  • posebej zasnovan za počitniško dializo v sproščenem okolju
  • osebje govori angleško, nemško, francosko, holandsko in rusko

Patara - najdaljša peščena obala v Turčiji

Številne osamljene plaže so odmaknjene od glavnih turističnihobmočij Antalije. Najdaljša plaža v turčiji je 18 kilometrov dolga Patara in je pravi naravni biser v nacionalnem parku. Mehak pesek in plitva voda nudita odlične pogoje za življenje ter gnezdenje avtohtone vrste želve. Ker so želve ogrožene, so uvedli stroga pravila, ki urejajo uporabo plaže in omejili razvoj, z namenom ohranitve te spektakularne naravne znamenitosti.

Drugačen svet Kapadokije

V osrednji Turčiji, stran od obalnega območja, se nahaja Kapadokija ali "dežela čudovitih konjev" z nekaterimi najbolj znanimi in presenetljivimi turističnimi znamenitostmi v državi. Tukaj nadrealistične pokrajine mrgolijo kot nikjer drugje na svetu, zato je vredno narediti "ovinek" na svojem potovanju. Teren ni vedno enostaven za pešce ali pohodnike, zato se veliko turistov vkrca na toplozračen balon, da doživijo spektakularno pravljično pokrajino od zgoraj.

Veliko podzemnih mestje razpršenih po celotni regiji. Iz najglobljega mesta Derinkuyu izhaja osem izjemnih podzemnih zgodb. Bližnje vasi, imenovane kot Göreme, Avanos, Ürgüp, se nahajajo med "vilinskimi dimniki" in so očarljiva ter nenavadna.

Počitniška dializa

Od Antalije in Istanbula do Kapadokije ter Izmirja: v Turčiji deluje 40 dializnih centrov družbe Fresenius Medical Care, ki nudijo visoko standardno zdravstveno oskrbo, tako kot jo pričakujete in jo že poznate. Naše tukajšnje ekipe vam bodo z veseljem pomagale pri rezervaciji mesta za vašo počitniško dializo. Poleg tega se lahko tudi neposredno obrnejo na vašo zdravstveno zavarovalnico za povračilo stroškov zdravljenja.

Vesela potovanja po Turčiji

To je le delček raznolikosti in čudovitosti, ki vas čakajo v Turčiji. Obiščite svojo potovalno agencijo, lokalno knjigarno, knjižnico ali poizveste kaj več na spletu, in tako načrtujte nepozabne počitnice. Potovanje je varno, veselo in zdravo!